Presentació “espai de trobada de pares i mares”

El dijous 30 de gener, a la tarda, amb la presència d’unes quaranta persones vàrem fer la presentació de l’espai de trobada de pares i mares. Vàrem tenir la sort de poder escoltar i participar en la xerra/taller: “Ponts de diàleg família-escola”. L’associació Teatre del Buit ens va ajudar a reflexionar, amb clau teatral i d’humor, sobre les relacions entre pares i mares, mestres i educadors, alumnes, personal tècnic i de suport…, sota la visió de la pedagogia sistèmica. Tot girava al voltant de la constatació que “els alumnes aprenen més i millor quan els pares s’impliquen de forma significativa en l’educació escolar, per això és imprescindible crear ponts de col·laboració entre la família i l’escola”

foto 1foto 2

Què és l’espai de trobada de pares i mares? Ara fa tres cursos, amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració de Serveis socials, vàrem iniciar l’espai de trobada de pares i mares. Aquest espai està format per pares i mares agrupats segons les edats dels seus fills/es i coordinats per una psicòloga. Normalment es troben un cop al mes per parlar de temes relacionats amb l’educació dels seus fills. La intenció, basada en un gran principi educatiu que és el de compartir experiències, no és altra que la de crear un entorn educatiu adreçat a les famílies oferint-los el suport per tirar endavant la difícil tasca d’educar.

Com ja deveu recordar el curs passat van funcionar dos espais de trobada: un adreçat a pares i mares d’adolescents i l’altre a pares i mares que tenen fills d’educació infantil. Aquest curs el vàrem començar amb sis sessions seguides per a pares i mares d’adolescents dins el programa “Créixer en família” de la Generalitat de Catalunya.

Ara iniciarem l’espai de trobada de pares i mares de nens i nenes d’E.Infantil, que ja va funcionar el curs passat, i un de nou que anirà adreçat als pares i mares que tenen nens i nenes de 6 a 12 anys.

L’espai de trobada 3-6 començarà durant el mes de febrer amb sis sessions del programa “Créixer en família” i continuarà amb dues sessions més, assessorades per la psicòloga Nati Dolado, una el 3 d’abril i l’altra el 8 de maig.

L’espai de trobada 6-12 començarà el 27 de febrer i tindrà una sessió cada mes fins arribar al mes de maig.

Us animem a participar en aquest espai, segur que millorarem l’educació dels nostres joves.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s