No ens podem esperar més, volem l’edifici nou ja!

Per què fem aquest crit?
Doncs pel que passarà el curs vinent que a ESO ens falten aules. Dels 30 alumnes que ara fan 6è, 29 continuaran cap a 1r d’ESO, i en vénen 11 de Castellcir i Sant Quirze; vaja que tindrem dos grups a 1r, que sumats als que ja tenim ara faran un total de sis.
Perquè a infantil i primària tenim dues classes i el menjador en mòduls.
Perquè estem dividits en dos edificis, i alguns mestres i alumnes anem amunt i avall contínuament, amb els inconvenients de pèrdua de temps, de duplicitat de recursos (dues mini biblioteques, dos mini laboratoris, una mini aula de música, equips informàtics repartits, una sala de mestres que no ens serveix per reunir-nos, manca de despatxos on treballar i atendre les famílies, un menjador lluny de la cuina i ple a vessar…
Perquè pedagògicament estem perdent, entre d’altres coses, bones coordinacions, oportunitats d’acompanyaments a l’escolarització entre alumnes de diferents edats, complicitats pedagògiques entre les diferents etapes i la creació d’un veritable equip de professorat amb una idea i cultura de centre única.
I per què està passant tot això?
Doncs perquè els nostres polítics locals no es posen d’acord d’on s’ha de construir l’edifici nou i no fan una oferta clara de terrenys al Departament d’Ensenyament. I el Departament s’ha compromés a posar-nos més mòduls a la banda d’ESO, que ocuparan part del pati, ja prou petit, i que faran que continuem amb la provisionalitat i renunciant a un Institut Escola en un sol edifici amb l’argument que ells no han rebut la proposta de terrenys de l’Ajuntament.
Som una comunitat escolar de moltes persones: 370 alumnes, les seves famílies i els seus mestres, que eduquem els ciutadans del futur i ens mereixem i tenim dret a unes instal·lacions com cal, des de fa molts anys. Pensem que cal ser exigents amb els responsables d’aquesta situació i a banda de demanar-los explicacions, exigir-los actuacions que ens projectin cap a un futur millor.
Claustre de mestres de l’IE de Castellterçol

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Institut escola de Castellterçol i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a No ens podem esperar més, volem l’edifici nou ja!

 1. ROSER ha dit:

  Estic al vostre costat. Totalment d’acord. Tenim molta reponsabilitat. Eduquem el futur: els futurs metges, polítics, advocats, treballadors… i ens mereixem i es mereixen fer-ho en condicions. Nosaltres hi posem tant com podem. El que ens manca, qui ho ha de posar? Les institucions: ajuntament, departament…. Cal lluitar pel futur. Cal algú que posi fil a l’agulla. Ja!

 2. josep ha dit:

  La Roser està al vostre costat i jo diria que tots els pares i mares.
  La manca d’espais per poder desenvolupar la vostra feina i traslladar al futur de Castellterçol allò millor de vosaltres és vergonyós.
  A Castellterçol hem renunciat fa una pila d’anys a un edifici amb les condicions mínimes per poder afrontar els canvis i el desenvolupament que la societat ha experimentat amb tots aquest anys de democràcia.

  El mateix edifici que es va construir a finals de la dictadura de Franco, pensat per allotjar vuit cursos d’EGB, i després de totes les reformes educatives, el fem servir per donar classe a dotze cursos d’infantil i primària. (un 50% mes que l’any 1975). Sembla que en comptes d’anar endavant, anem enrere.

  Podem afirmar que els nostres fills estudien en un centre en pitjors condicions que els seus mateixos pares quan varen estrenar allò que en dèiem les “escoles noves”.

  Ara n’hauríem de dir “les escoles petites”, “les escoles d’avantes”, “les escoles del temps del franco”, qualsevol cosa menys allò que un poble l’any 2015 mereix.

  Potser si que a secundària els falta espai… oi i en mòduls prefabricats!!!, un bon exemple de sostenibilitat i eficiència energètica.
  Potser si que el pati de secundària és petit!!!

  Però és que la llista de mancances l’heu fet curta.
  Feu un petit esforç i intenteu trobar a la nostra escola els següents espais (ja no parlem de despatxos, sales de reunions, tutories i per cert un despatx per l’associació d’alumnes i un altre per l’ampa…. per cada espai que ens pugueu ensenyar en faltarien dos mes):

  A infantil ara mateix falten dues aules amb accés directe al pati (petit per no desdir amb la filosofia de l’equipament) i banys incorporats. (nens i nenes de 3 a 5 anys fan servir dues aules a la planta primera).
  També a infantil a veure si trobeu una sala de psicomotricitat!!!
  A primària a veure si trobeu aules de recolzament i reforç, o alguna aula complementària… ???
  Intenteu trobar en algun lloc un laboratori en condicions, una sala informàtica correcte, una aula de música, una de plàstica, una aula taller, uns vestidors… ai és veritat una cuina i un menjador que a més d’estar junts no estiguin en mòduls que fa més de nou anys que patim!!!

  En voleu més???
  Tenim una sala polivalent que si convé serveix per fer-hi psicomotricitat, i també música, reunions, plàstica, taller… I així anem fent, quan fem gimnàstica anem al pavelló, quan cantem anem al “centro”, si és petit anem a l’església, o a l’anla…. si home anem fent com en Met de Ribes….

  Aniria molt bé que “ben aviat” el nou centre educatiu tingués també un gimnàs on puguem fer tot allò que a l’actual sala polivalent no podem fer perquè és petita.

  Vaja que qui sigui frare prengui candela.

  Cadascú que posi una data per aquest ben aviat…. Recordo la reunió amb pares i mares explicant l’adveniment dels mòduls d’ESO… Fa cinc anys, potser més!!! Un pare deia (i ell ho recordarà) que estaria be que els mateixos nens i nenes que estrenen aquests móduls estrenessin també el nou edifici. Hem fet tard!!!! Algú potser en aquell moment va pensar que aquell pare era un il·lús… jo m’hi apunto i des de la i·lusió, malgrat tot, que siguin dos anys i no pas deu com he sentit en algun lloc. I no ho dic per ganes d’estrenar, no, ho dic per aquells que d’aquí uns anys seràn els de Castellterçol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s