Projectes APS

Projectes d’aprenentatge i servei realitzats per alumnes del centre

Aquests són projectes que beneficien les persones que fan el servei, que fan aprenentatges, i els seus destinataris. Per portar a terme els projectes comptem amb la participació d’entitats, empreses i persones dels pobles de la nostra àrea d’influència. Els alumnes hi participen a diferents nivells: individual, petit grup o tot el grup classe. Són projectes dirigits principalment a alumnes d’ESO.

Les accions s’organitzen en quatre apartats diferents i cada un pot incloure més d’una actuació.  Ara ja fa alguns cursos que fem una o dues activitats de cada apartat i això implica aproximadament un 30% d’alumnes d’ESO

Hi ha activitats de:

  • Acompanyament a l’escolarització: l’hora del conte a la biblioteca, apadrinaments lectors, suports en informàtica o plàstica i acompanyament en activitats fisico-esportives.
  • Solidaritat i cooperació: banc d’aliments de Cáritas i projecte amb Humana
  • Medi ambient i patrimoni cultural: fotografia al Castell de Terçol i geolocalització de l’itinerari
  • Intercanvi generacional: pendent de confirmació amb la residència d’avis de Castellcir

 Presentem en societat el projecte APS Solidari

foto 5foto 1Com ja us hem anat explicant, amb alguns alumnes de 3r i 4t d’ESO, ja fa uns quants cursos que estem realitzant un projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) Solidari. Aquest projecte que vàrem començar amb la Montse Font de Cáritas per treballar en el Banc d’aliments, ara l’hem ampliat amb una col·laboració amb Humana per la recollida de roba. El dijous, 10 de març del 2014, vàrem fer la presentació en “societat” d’aquest projecte. A la sala de plens de l’Ajuntament i davant de representats de premsa, de l’entitat Humana, del Consell Comarcal del Vallès Oriental, del Consorci del Moianès i de l’AMPA, els alumnes participants, l’ Alcaldessa, l’Educadora Social i direcció, varen explicar com funciona i com se senten fent aquest projecte.

Els nois i noies que hi participen han adaptat les bicicletes i si voleu ja poden venir a casa vostra a recollir roba usada. Felicitats per aquesta iniciativa pionera a la comarca!

Si voleu clicant en aquest enllaç podeu llegir la notícia que es va publicar quan vàrem fer la presentació del projecte solidari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s